Parathiro

Η καλύτερη κανάτα φίλτρου νερού

κανάτα φίλτρου νερού

Πίνακας Περιεχομένων

Κανάτα φίλτρου νερού BRITA Marella 2.4L

Κανάτα φίλτρου νερού Aquaphor Amethyst 2.8L

Κανάτα φίλτρου νερού Zerowater

Κανάτα φίλτρου νερού Waterdrop 

Κανάτα φίλτρου νερού Aarke 

Κανάτα φίλτρου νερού Brita Marella

 + 3 φίλτρα αντικατάστασης maxtra prο

Η BRITA είναι η Νο1 στον κόσμο γερμανική εταιρία η οποία προσφέρει βιώσιμες λύσεις πόσιμου νερού από το 1966. Όλα τα προϊόντα της ξεχωρίζουν για την ποιότητα και το σχεδιασμό τους.

Τούτο λεχθέντος, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτής της κανάτας φίλτρου είναι ο σχεδιασμός πλήρωσης νερού. Μπορείτε εύκολα να γεμίσετε την κανάτα χωρίς να αφαιρέσετε ολόκληρο το καπάκι, απλά πατήστε το στην άκρη και ανασηκώστε το με το ένα χέρι. Μια λεπτομέρεια που κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη και απλή.

Επιπλέον, η κανάτα Brita έχει ένα “Memo” στο καπάκι που σας δείχνει το ποσοστό χρήσης του φίλτρου και σας ενημερώνει πότε πρέπει να το αντικαταστήσετε. Το φίλτρο πρέπει να αλλάζεται κάθε 4 εβδομάδες.

Η ηλεκτρονική ένδειξη αλλαγής φίλτρου λειτουργεί ως αντίστροφη μέτρηση για 4 εβδομάδες. Δεν μετράει την ποσότητα του νερού που φιλτράρεται, για το λόγο αυτό, όταν αισθάνεστε ότι η γεύση του φιλτραρισμένου νερού αρχίζει να αλλάζει, πρέπει να αντικαταστήσετε το φίλτρο. Η Brita συνιστά να αλλάξετε το φίλτρο νερού για κάθε 100 λίτρα φιλτραρίσματος ή 4 εβδομάδες. 

Η κανάτα φίλτρου Brita Marella έχει χωρητικότητα 2.4 λίτρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίρνετε 2.4L νερό κάθε φορά που τη γεμίζετε. Σε κάθε πλήρες γέμισμα, παίρνετε περίπου 1.4 λίτρα φιλτραρισμένου νερού που φιλτράρεται σε λιγότερο από 2 λεπτά.  Εάν έχετε μεγαλύτερο νοικοκυριό, μπορείτε να αποκτήσετε τη μεγαλύτερη έκδοση των 3.5l BRITA Marella XL.

Είναι κατασκευασμένη από ποιοτικό πλαστικό χωρίς BPA. Η στρογγυλεμένη λαβή βοηθά στη μεταφορά. Το ειδικά σχεδιασμένο μέγεθός της ταιριάζει σε οποιαδήποτε πόρτα ψυγείου. Εάν αποφεύγετε το πλαστικό υπάρχει και η γυάλινη έκδοση της.

Η κανάτα φίλτρου νερού Brita Marella ενσωματώνει τεχνολογία διήθησης Maxtra Pro η οποία

 • μειώνει τα άλατα 
 • τα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος και ο χαλκός, που μπορεί να υπάρχουν στο νερό
 • και τη μυρωδιά από το χλώριο που αλλοιώνουν τη γεύση χάρη στην τεχνολογία Brita MicroFlow. 

 Τα φίλτρα αντικατάστασης κοστίζουν περίπου 6€ εάν τα αγοράσετε σε πακέτο και χρειάζονται αλλαγή περίπου κάθε τέσσερις εβδομάδες.

Η κανάτα φίλτρου νερού είναι διαθέσιμη σε 3 χρωματισμούς: γαλάζιο, λευκό & γκρι. Αυτή τη στιγμή( της δημοσίευσης) η κανάτα σε γκρι χρώμα στοιχίζει πιο οικονομικά από τις υπόλοιπες 24,94€ στο Amazon.de

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΥλικόΠλαστικό χωρίς BPA
Συνολική χωρητικότητα2.4 λίτρα
Φιλτραρισμένη χωρητικότητα1,4 λίτρα
Διαστάσεις (YxMxΠ)27,5 x 26,5 x 11
Βάρος850 γρ
Tεχνολογία φίλτρουMaxtra Pro All-in-1

✅  Τι μας αρέσει

 • πρακτικό καπάκι που ανασηκώνεται 
 • βελτιώνει τη γεύση του νερού
 • ηλεκτρονική ένδειξη αλλαγής φίλτρου “Brita Memo”
 • ασφαλές για το πλυντήριο πιάτων (εκτός από το καπάκι).
 • σχεδιασμένο για να χωρά στην πόρτα του ψυγείου
 • χωρίς BPA
 • διαθέσιμη σε 3 χρώματα & σε γυάλινη έκδοση
 • συνοδεύεται από 3 φίλτρα αντικατάστασης maxtra prο

❌ Τι μας προβληματίζει

 • η γεύση του νερού της βρύσης δεν αλλάζει πολύ, αλλά τα άλατα μειώνονται αισθητά
Brita Marella

Κανάτα φίλτρου νερού Aquaphor Amethyst 2.8L

 + 1 φίλτρο αντικατάστασης 

Η Aquaphor Amethyst είναι μια πρακτική κανάτα φίλτρου νερού κατάλληλη να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός νοικοκυριού. Μπορείτε να τη βρείτε σε δυο διαφορετικά μεγέθη των 2.8 λίτρων και των 4.2 λίτρων και σε πολλά χρώματα ώστε να ταιριάζει στην κουζίνα σας.

Διαθέτει φαρδιά λαβή για να την κρατάτε με ασφάλεια και να τη μεταφέρετε με ευκολία. Έχει λεπτό σχεδιασμό ώστε να ταιριάζει στην πόρτα του ψυγείου και διαθέτει μια σχάρα στο καπάκι της οποίας οι περσίδες ανοίγουν καθώς πατάτε το κουμπί. 

Η αλήθεια είναι ότι ο σχεδιασμός πλήρωσης νερού είναι πολύ πιο πρακτικός και όμορφος από εκείνον της Brita Marella που αναλύσαμε πιο πάνω. Έχετε όμως υπόψη σας ότι δεν θα πρέπει να γεμίζετε την κανάτα μέχρι το καπάκι καθώς σταγόνες νερού θα πέσουν απέξω καθώς σερβίρετε. Αυτό δε συμβαίνει με την Brita Μarella καθώς το καπάκι της κλείνει τελείως. 

Η κανάτα φίλτρου νερού Aquaphor Amethyst υπερτερεί έναντι της Brita Marella και σε ένα ακόμη σημείο καθώς ο μετρητής διάρκειας ζωής του φίλτρου λειτουργεί χωρίς μπαταρία. Κάθε φορά που ξαναγεμίζετε την κανάτα σας, η αναλογική ένδειξη κινείται προς τα κάτω και σας δείχνει την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του φίλτρου. Όταν είναι κάτω από το μηδέν, καταλαβαίνετε ότι είναι καιρός να αλλάξετε το φίλτρο.

Ένα άλλο μεγάλο PLUS αυτής της κανάτας φίλτρου νερού είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του φίλτρου. Τα περισσότερα φίλτρα νερού έχουν χωρητικότητα φιλτραρίσματος 100 λίτρων, αλλά το Maxfor+ έχει 200 λίτρα χωρητικότητας φιλτραρίσματος ή 60 ημέρες! 

H κανάτα συνοδεύεται από ένα αυθεντικό φίλτρο Maxfor+, είναι όμως συμβατή και με τα φίλτρα Brita Maxtra+. Το Maxfor+ κοστίζει γύρω στα 4.5€ αν το αγοράσετε σε πακέτο των 6.

Επιπλέον τα φίλτρα αυτής της κανάτας Aquaphor Maxfor+ διαθέτουν ένα πατενταρισμένο απορροφητικό το AQUAPHOR AQUALEN το οποίο μειώνει αποτελεσματικά τα άλατα, το χλώριο, τα βαρέα μέταλλα όπως τον υδράργυρο, μόλυβδο, χαλκό, τα φυτοφάρμακα και άλλες ανεπιθύμητες ουσίες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΥλικόΠλαστικό χωρίς BPA
Συνολική χωρητικότητα2.8 λίτρα
Διάρκεια ζωής φίλτρου60 ημέρες ή 200L
Διαστάσεις (YxMxΠ)25,5 x 11,7 x 25,3 εκ.
Βάρος860 γρ
Tεχνολογία φίλτρουMAXFOR+ / MAXTRA+

✅  Τι μας αρέσει

 • έξυπνος σχεδιασμός πλήρωσης νερού
 • αναλογικός μετρητής διάρκειας ζωής του φίλτρου 
 • συμβατό και με φίλτρα Brita Maxtra+ 
 • μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του φίλτρου(200L)
 • ταιριάζει στην πόρτα του ψυγείου
 • σε πολλά χρώματα και σε 2 μεγέθη

❌ Τι μας προβληματίζει

 • δε θα πρέπει να γεμίζετε την κανάτα μέχρι το καπάκι
Aquaphor Amethyst

Κανάτα φίλτρου νερού ZeroWater

Συμπεριλάβαμε τη ZeroWater στη λίστα με τις καλύτερες κανάτες φίλτρου νερού γιατί διαθέτει ένα πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σύστημα φιλτραρίσματος που αφαιρεί σχεδόν όλα (99,6%) τα ανιχνεύσιμα διαλυμένα στερεά. 

Το Zero Water διαθέτει πατενταρισμένο φίλτρο 5 σταδίων σε σύγκριση με τα περισσότερα στην αγορά που είναι μόνο 2 σταδίων. Το φίλτρο αποτελείται από πέντε διακριτά τμήματα μέσω των οποίων διέρχεται το νερό ώστε να μειώνει τα άλατα, να αφαιρεί το χλώριο, τη σκουριά, το σίδηρο, τα βαρέα μέταλλα, τις οργανικές ενώσεις και άλλες ακαθαρσίες από το νερό. 

Επίσης μας αρέσει το γεγονός ότι τα φίλτρα ZeroWater δεν χρειάζονται καμία προετοιμασία  –σε αντίθεση με άλλα δημοφιλή φίλτρα,-τα φίλτρα ZeroWater είναι έτοιμα προς χρήση.

Με λίγα λόγια η κανάτα Zerowater ενσωματώνει ίσως την καλύτερη τεχνολογία διήθησης ώστε να απολαμβάνετε νερό άριστης ποιότητας στο σπίτι σας. Πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας ότι επειδή το νερό διέρχεται από όλα αυτά τα τμήματα, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φιλτραριστεί.

Ένα μειονέκτημα του φίλτρου ZeroWater είναι το γεγονός ότι, επειδή φιλτράρει το νερό τόσο αποτελεσματικά, τα φίλτρα χρειάζονται αλλαγή σε σύντομο χρονικό διάστημα – αυξάνοντας τον προϋπολογισμό.

Ένα άλλο σημείο που μας προβλημάτισε αφορά το σχεδιασμό της κανάτας καθώς θα πρέπει να αφαιρέσετε ολόκληρο το καπάκι για να τη γεμίσετε.

Μαζί με την κανάτα φίλτρου θα λάβετε ένα μετρητή ποιότητας νερού TDS Meter, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πότε πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο σας. Εάν ο μετρητής δείχνει πάνω από 006 στο φιλτραρισμένο νερό, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο.

Η χρήση του είναι απλή-ενεργοποιήστε το μετρητή έτσι ώστε να εμφανίζεται το 000 και βυθίστε το άκρο του μετρητή στο νερό. Η μέτρηση των επιπέδων TDS στο νερό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε την ποιότητα του πόσιμου νερού σας. Τα TDS είναι μη οργανικές ακαθαρσίες που βρίσκονται στο νερό.

Η γεύση αυτού του νερού είναι κάπως όξινη. Αν έχετε δοκιμάσει νερό αντίστροφης όσμωσης πριν, θα καταλάβετε τι εννοώ. Αυτή η κανάτα 6 φλιτζανιών έρχεται με ένα φίλτρο.

Το ZeroWater δεν είναι για όλους. Ωστόσο, εάν θέλετε νερό που είναι όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένο από ρύπους και είστε πρόθυμοι να πληρώσετε ένα μικρό αντίτιμο για να το κάνετε, η κανάτα ZeroWater είναι μια φανταστική επιλογή.

Η Zerowater είναι μια αμερικανική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2002 και παράγει κυρίως προϊόντα που σχετίζονται με το φιλτράρισμα του νερού. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΥλικόΠλαστικό χωρίς BPA
Συνολική χωρητικότητα1.4 λίτρα
Όνομα μοντέλου ZP-006-4
Διαστάσεις (YxMxΠ)‎29.21 x 14.61 x 26.04 εκ.
Βάρος1,02 κιλά
  

✅  Τι μας αρέσει

 •  φίλτρο 5 σταδίων
 • καλύτερη τεχνολογία διήθησης
 • άριστη ποιότητα νερού
 • με μετρητή ποιότητας νερού TDS Meter
 • διαθέσιμη σε διάφορα μεγέθη

❌ Τι μας προβληματίζει

 • χρειάζεται περισσότερος χρόνος για το φιλτράρισμα
 • συχνή αλλαγή του φίλτρου
ZeroWater

Κανάτα φίλτρου νερού Waterdrop

Waterdrop

Διαβάστε ακόμα