Parathiro

Tα 8 καλύτερα Air Fryers

Βρείτε το καλύτερο air fryer που θα σας βοηθήσει να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας και να εξοικονομήσετε χρόνο μαγειρεύοντας τα αγαπημένα σας φαγητά.

Ακολουθήστε & κάντε μας like👍

Δημοφιλείς άρθρα

Χιουνκιάρ Μπεγιεντί: 

Πεντανόστιμη συνταγή με μοσχάρι & πουρέ μελιτζάνας

Πως να καθαρίσετε το θερμός σας:3 τρόποι για να απαλλαγείτε από επίμονες μυρωδιές

Tα 8 καλύτερα Air Fryers

H φριτέζα αέρος είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συσκευές κουζίνας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αγορά. Σε αυτό τον οδηγό θα βρείτε κριτικές για τα 8 καλύτερα air fryers.

Το καλύτερο Air Fryer

Instant Vortex Plus 6-in 1 Air Fryer με ClearCook και OdorErase

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Instant Vortex Plus 6-in 1 Air Fryer με ClearCook και OdorErase είναι το πρώτο στο είδους του που εξαλείφει σχεδόν εξ ολοκλήρου τις οσμές μαγειρέματος, είναι αθόρυβο και διαθέτει διαφανή πόρτα μαγειρέματος που διευκολύνει την παρακολούθηση του φαγητού.

Είναι εξαιρετικά πρακτικό επειδή μπορείτε να κοιτάξετε μέσα στη φριτέζα αέρος καθώς μαγειρεύει χωρίς να χρειαστεί να την ανοίξετε. Το διαφανές παράθυρο λειτουργεί με ένα τέλεια τοποθετημένο φως στο εσωτερικό, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την πρόοδο του μαγειρέματος.

Η τεχνολογία OdourErase είναι ένας ακόμη βασικός λόγος για να λατρέψεις αυτή τη φριτέζα αέρος. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει ένα φίλτρο το οποίο απορροφά τις οσμές και έτσι διατηρεί την κουζίνα αλλά και γενικότερα ολόκληρο το σπίτι σας καθαρό χωρίς μυρωδιές. Το φίλτρο μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί. Έχει διάρκεια περίπου 900 λεπτά ή 45 κύκλους μαγειρέματος και η φριτέζα αέρος σας ενημερώνει πότε πρέπει να το αλλάξετε.

Η ψηφιακή οθόνη αφής είναι κομψή και εύκολη στη χρήση της. Το κουμπί ενεργοποίησης είναι περιστροφικό, μια λεπτομέρεια που δεν τη συναντάται σε άλλες φριτέζες αέρος. Έχει 6 επιλογές μαγειρέματος και επιπρόσθετες λειτουργίες όπως υπενθύμιση ανακίνησης του φαγητού και ολοκλήρωσης του μαγειρέματος.

Το Instant Vortex Plus 6-in 1 έχει έναν αρκετά ευχάριστο ήχο ειδοποίησης που ηχεί τρεις φορές για να σας ενημερώσει όταν πρέπει να ανακινήσετε το φαγητό και όταν τελειώσει το μαγείρεμα.

Ένα άλλο πράγμα που μας εξέπληξε ευχάριστα ήταν το επίπεδο θορύβου (64dB), το οποίο ήταν πολύ χαμηλό για μια φριτέζα αέρος.

Η εταιρία συνιστά να καθαρίζετε το καλάθι μαγειρέματος  στο χέρι, κάτι που είναι λίγο απογοητευτικό καθώς τα περισσότερα καλάθια φριτέζας αέρος μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων. Αυτό γίνεται για να μην πάρει νερό το παράθυρο ClearCook.

Τα καλά νέα είναι ότι η φριτέζα αέρος καθαρίζεται πολύ εύκολα  στο χέρι. Τόσο το ένθετο όσο και το καλάθι είναι αντικολλητικά, πράγμα που σημαίνει ότι σκουπίζονται κυρίως και στη συνέχεια χρειάζονται λίγο τρίψιμο με λίγο υγρό πιάτων και νερό. 

Το Instant Vortex Plus 6 in 1 είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και πλαστικό και κοστίζει 156€. Μπορείτε να βρείτε το ίδιο μοντέλο με τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες στα 135€. Αυτή η διαφορά οφείλεται στο ότι είναι εξ ολοκλήρου από πλαστική ύλη. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Χωρητικότητα: 5.7L
 • Θερμοκρασία: 35-205°C
 • Ισχύς: 1700W
 • Διαστάσεις: 39.2 x 30 x 33 cm
 • Βάρος: 7.7Kg

 Τι μας αρέσει

 • Διαφανές παράθυρο με εσωτερικό φως
 • Πιο αθόρυβο από το μέσο όρο
 • Τεχνολογία OdorErase που απορροφά τις οσμές
 • Η τεχνολογία ροής αέρα EvenCrisp️ εξασφαλίζει ένα τραγανό αποτέλεσμα 
 • Περιλαμβάνονται ηχητικές προειδοποιήσεις για ανακίνηση & ολοκλήρωση μαγειρέματος

Τι μας προβληματίζει

 • Δεν πλένεται στο πλυντήριο πιάτων
Instant

Η καλύτερη μεγάλη φριτέζα αέρος

Ninja Foodi FlexDrawer

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγοράσετε αυτή τη φριτέζα αέρος. Η τεράστια χωρητικότητά του το καθιστά την τέλεια επιλογή για οικογένειες και μεγάλα νοικοκυριά. Η νέα φριτέζα αέρος FlexDrawer από τη Ninja είναι ιδανική για να μαγειρέψει για 8+ άτομα.

Έπειτα έχετε την ευελιξία να τη χρησιμοποιήσετε ως φριτέζα αέρος μονής ή διπλής ζώνης. Τί σημαίνει αυτό: Αυτή η φριτέζα αέρος μαγειρεύει με δυο καλάθια. Ωστόσο, έχετε τη δυνατότητα να αφαιρέσετε το διαχωριστικό και να έχετε ένα μεγάλο καλάθι 10,4 λίτρων μέσα στο οποίο μπορείτε να μαγειρέψετε μεγάλα κομμάτια κρέατος. 

Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως μια μεγάλη, ενιαία ζώνη μαγειρέματος, απλά πατήσετε την επιλογή «megazone». Εναλλακτικά, τοποθετήστε το διαχωριστικό για να έχετε δυο ξεχωριστές ζώνες μαγειρέματος. Μπορείτε να προγραμματίσετε ξεχωριστά το κάθε καλάθι ώστε να μαγειρεύει με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετική θερμοκρασία.

Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε πως έχετε τη δυνατότητα να πατήσετε το κουμπί συγχρονισμού ώστε το μαγείρεμα και στα δυο καλάθια να ολοκληρωθεί ταυτόχρονα.

Είναι απλό στη χρήση του και μαγειρεύει γρήγορα και εξαιρετικά.

Βέβαια, να έχετε υπόψη σας πως όταν θέλετε να ανοίξετε τη μια πλευρά για να ελέγξετε ή να ανακινήσετε το φαγητό, δεν υπάρχει τρόπος να το κάνετε χωρίς να ανοίξετε και τις δυο πλευρές.

Το μεγάλο μέγεθος που έχει το καλάθι δε σας επιτρέπει να το αναποδογυρίσετε και να σερβίρετε τις πατάτες κατευθείαν στο πιάτο. Επιπλέον, είναι μια από τις ακριβές φριτέζες αέρος-γεγονός που δε μπορεί να αγνοηθεί.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Χωρητικότητα: 10,4 λίτρα ή 2 x 5,2 λίτρα
 • Ισχύς: 2470 W
 • Διαστάσεις: 32.7 x 49.6 x 31.6εκ. (Υ x Π x Β)
 • Βάρος: 9,38 κιλά

 Τι μας αρέσει

 • τεράστια χωρητικότητα 10.4 λίτρα
 • ιδανική για 8+ άτομα
 • μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως μονή ή διπλή ζώνη
 • πολύ γρήγορη 
 • μπορεί ταυτόχρονα να μαγειρέψει με διαφορετικό τρόπο και θερμοκρασία σε κάθε καλάθι
 • λειτουργία SyncFinish για ταυτόχρονο τερματισμό και στα 2 καλάθια

Τι μας προβληματίζει

 • καταλαμβάνει πολύ χώρο
 • δεν είναι δυνατό το άνοιγμα κάθε πλευράς ξεχωριστά
Ninja

Η καλύτερη φριτέζα αέρος με διπλό καλάθι

Instant Vortex Plus με διπλό καλάθι

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εάν έχετε αρκετό χώρο στον πάγκο της κουζίνας σας, το νέο Instant Vortex Plus Dual Basket Air Fryer είναι μια επιλογή 5 αστέρων ⭐⭐⭐⭐⭐

Η φριτέζα αέρος Instant Vortex Plus Dual όπως και το μοντέλο που αναλύσαμε παραπάνω (το Instant Vortex Plus) είναι εξοπλισμένη με διαφανή παράθυρα στα συρτάρια και ενσωματωμένο φως για να μπορείτε να παρακολουθείτε το φαγητό.

Με χωρητικότητα 8 λίτρων αυτή η φριτέζα αέρος είναι ιδανική για οικογένειες και όσους θέλουν να μαγειρέψουν ένα ολόκληρο γεύμα (το κυρίως πιάτο με τα συνοδευτικά) σε μία συσκευή.

Αποτελείται από 2 αντικολλητικά καλάθια που το καθένα έχει χωρητικότητα 4 λίτρων. Τα συρτάρια είναι στενά και βαθιά.

Το πλεονέκτημα του σχεδιασμού διπλού συρταριού είναι ότι μπορείτε να μαγειρέψετε δύο φαγητά ταυτόχρονα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα συρτάρι κάθε φορά.

Επιλέξτε τη λειτουργία SyncFinish για να μαγειρέψετε και στα δυο καλάθια εφαρμόζοντας  διαφορετικό χρόνο και διαφορετική θερμοκρασία στο κάθε καλάθι αλλά με τον ίδιο χρόνο τερματισμού.

Αν για παράδειγμα μαγειρεύεται στο ένα καλάθι ψάρι και στο άλλο τηγανιτές πατάτες η λειτουργία SyncFinish σας δίνει την άνεση να ρυθμίσετε ώστε το μαγείρεμα και στα δυο καλάθια να ολοκληρωθεί ταυτόχρονα έτσι δε χρειάζεται να τρέχετε συνεχώς στην κουζίνα.

Επιπλέον η λειτουργία SyncCook θα λάβει τις ρυθμίσεις που έχετε εφαρμόσει στο ένα καλάθι και θα τις αντιγράψει στο δεύτερο. Και οι δύο λειτουργίες είναι εύχρηστες και γενικότερα οι ρυθμίσεις είναι απλές και κατανοητές.

Διαθέτει 6 τρόπους μαγειρέματος: Τηγάνισμα, Ψήσιμο Γλυκών, Ψήσιμο Κρεατικών/Πουλερικών, Αποξήρανση & Ζέσταμα Φαγητού.

Το μόνο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου με αυτήν τη φριτέζα αέρος είναι ότι καταλαμβάνει πολύ χώρο σε έναν πάγκο. Με διαστάσεις 38.4 x 40.3 x 31.7 εκ ζυγίζει 7.46Kg  οπότε μπορεί να μην είναι εύκολο να το αποθηκεύσετε. 

Συνολικά, το Instant Vortex Plus Dual Basket Air Fryer αποτελεί ένα  εντυπωσιακό και κυρίως πρακτικό gadget σε οποιαδήποτε κουζίνα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από ασημί και μαύρα πάνελ, οπότε υπάρχει η επιλογή να ταιριάξετε τη φριτέζα αέρος με τις υπάρχουσες συσκευές σας.

H τιμή του στο Amazon.it είναι 170€ και στο Amazon de 208€

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Χωρητικότητα: 7,6L
 • Θερμοκρασία: 35-204°C
 • Ισχύς: 1700W
 • Διαστάσεις: 38.4 x 40.3 x 31.7 εκ.
 • Βάρος: 7.46Kg

 Τι μας αρέσει

 • Μεγάλη χωρητικότητα
 • Με δυο καλάθια
 • Διαφανές παράθυρο με εσωτερικό φως
 • Λειτουργία SyncFinish για ταυτόχρονο τερματισμό και στα 2 καλάθια
 • Η τεχνολογία ροής αέρα EvenCrisp️ εξασφαλίζει ένα τραγανό αποτέλεσμα 
 • Περιλαμβάνονται ηχητικές προειδοποιήσεις για ανακίνηση & ολοκλήρωση μαγειρέματος

Τι μας προβληματίζει

 • Αρκετά ογκώδες
 • Αρκετά θορυβώδες
Instant

Η καλύτερη συμπαγής φριτέζα αέρος

Ninja Hot Air Fryer: εξαιρετική φριτέζα αέρος για μικρές κουζίνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Ninja Hot Air Fryer είναι συμπαγής, ελαφριά, εύκολο να μετακινηθεί και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στον πάγκο της κουζίνας σας. Παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις μικρότερες φριτέζες αέρος της Ninja, μαγειρεύει υπέροχα κυρίως σε υψηλές θερμοκρασίες.

Με χωρητικότητα 5,2 λίτρα μπορείτε να φτιάξετε δύο μερίδες τηγανιτές πατάτες. Το καλάθι έχει κυκλικό σχήμα και μπορείτε να μαγειρέψετε μικρές μερίδες κρέατος. Επίσης είναι ιδανικό για να ψήσετε κέικ ή ψωμί.

Διαθέτει 6 τρόπους μαγειρέματος: Τηγάνισμα, Ψήσιμο Γλυκών, Ψήσιμο Κρεατικών/Πουλερικών, Αποξήρανση, Ζέσταμα Φαγητού και Max Crisp. Είναι πολύ χρήσιμη η λειτουργία αναθέρμανσης, η οποία είναι ιδανική για να ξαναζεστάνετε το φαγητό χωρίς να χρειάζεται να ανάψετε το φούρνο.

Δεν ήταν τόσο δυνατή όταν μαγειρεύουμε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Πρόκειται για μια φριτέζα αέρος που αποδίδει καλύτερα σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις φριτέζες αέρος Instant που θα προθερμανθούν πριν σας πουν να προσθέσετε το φαγητό σας, αυτό έχει χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης. 

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι φριτέζες αέρος Ninja είναι ότι τα αφαιρούμενα μέρη είναι ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων για να καθαρίσετε το αφαιρούμενο ένθετο και το συρτάρι, η αντικολλητική επίστρωση καθαρίζεται πολύ εύκολα με το χέρι.

Είναι εύκολο στη χρήση του με ψηφιακή οθόνη. Είναι επίσης απλό να προσαρμόσετε τα προγράμματα ώστε να ταιριάζουν σε ό, τι μαγειρεύετε Στη συσκευασία θα βρείτε έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης και φυλλάδιο οδηγιών. 

Θα το βρείτε στο Amazon.de σε τιμή 103€  Εάν μένετε μόνοι σας και ψάχνετε ένα μικρότερο air fryer, υπάρχει το μοντέλο 3.8l .

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Χωρητικότητα: 5.2 λίτρα
Ισχύς: 1750 watt
Βάρος: 5.2kg
Διαστάσεις: 25 x 32 x 36 εκ.  (Μ x Π x Υ)
Προεπιλογές: 6 τρόποι μαγειρέματος: Τηγάνισμα, Ψήσιμο Γλυκών, Ψήσιμο Κρεατικών/Πουλερικών, Αποξήρανση & Ζέσταμα Φαγητού και Max Crisp.

 Τι μας αρέσει

 • ποιοτική, στιβαρή κατασκευή
 • ιδανική για μικρές κουζίνες
 • Λειτουργία Max Crisp
 • Αποδίδει πολύ καλά όταν μαγειρεύετε σε υψηλές θερμοκρασίες
 • Πλένεται στο πλυντήριο πιάτων

Τι μας προβληματίζει

 • Το κυκλικό καλάθι μαγειρέματος δεν μπορεί να χωρέσει μεγάλες ποσότητες κρέατος, είναι όμως ιδανικό για να ψήσετε κέικ & ψωμί
Ninja

Air Fryer με αυτόματη ανάδευση

Tefal ActiFry Genius+

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με χωρητικότητα 1.2kg, το ActiFry Genius+  είναι αρκετά μεγάλο για να προετοιμάσετε έξι μικρές ή τέσσερις μεγαλύτερες μερίδες φαγητού.

Είναι εκπληκτικά ελαφρύ λαμβάνοντας υπόψη πόσο φαρδύ είναι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να το μετακινήσετε ή να το αποθηκεύσετε σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας αν χρειαστεί. 

Έχει ένα οβάλ σχέδιο που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα air fryers. Στο επάνω μέρος της συσκευής υπάρχει ένα διάφανο παράθυρο, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε τη διαδικασία χωρίς να χρειαστεί να το ανοίξετε.

Διαθέτει ψηφιακή οθόνη αφής με εννέα προκαθορισμένες λειτουργίες και κουμπί για παύση του μαγειρέματος. Η κάθε λειτουργία ρυθμίζει το χρόνο και τη θερμοκρασία με βάση τον τύπο του φαγητού και τις προσαρμόζει αυτόματα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. 

Για όσους προτιμούν να μαγειρεύουν χειροκίνητα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία της φριτέζας αέρος από 70 έως 220 βαθμούς Κελσίου, για μέγιστο διάστημα 60 λεπτών. Να έχετε υπόψη σας ότι η ποσότητα φαγητού που βάζετε στη φριτέζα θα επηρεάσει άμεσα τον απαιτούμενο χρόνο μαγειρέματος.

Ο αυτόματος μοχλός ανάδευσης 360 μοιρών είναι απίστευτα βολικός και διασφαλίζει ότι το φαγητό μαγειρεύεται ομοιόμορφα και με συνέπεια χωρίς να χρειάζεται να το ανακινείτε  κατά τη διάρκεια του κύκλου μαγειρέματος.

Αυτό που μας προβλημάτισε είναι ότι το Τefal ActiFry Genius+ δε διαθέτει ένθετο δίσκο που σημαίνει ότι το υπερβολικό λίπος δεν έχει πουθενά να πάει. Έτσι, εάν τηγανίζετε στον αέρα κάτι λιπαρό όπως φτερούγες κοτόπουλου, το φαγητό σας θα καταλήξει να κάθεται στο υπερβολικό λίπος, αντί να στραγγίζει. Αν και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για φαγητά όπως πατάτες και άπαχα κρέατα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σειρά Genius της Tefal είναι ακριβή, αλλά αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στο μαγείρεμα με ελάχιστη φασαρία, τότε το Tefal Genius+ είναι αυτό που πρέπει να δοκιμάσετε. 

Δωρεάν εφαρμογή Tefal με πάνω από 300 πιάτα που δημιουργήθηκαν μόνο για το ActiFry. Έρχεται επίσης με ένα μικρό βιβλίο συνταγών με νόστιμα πιάτα.

Η σειρά Τefal ActiFry Genius περιλαμβάνει ένα μοντέλο, το Tefal YV9708 ActiFry Genius XL 2-in-1 που αξίζει να το αναφέρουμε. Διαθέτει 2 επίπεδα μαγειρέματος που σας επιτρέπει να προετοιμάσετε 2 φαγητά ταυτόχρονα σε διαφορετικά καλάθια. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Χωρητικότητα: 1.2kg (έξι μερίδες)
 • Ισχύς: 1500 watt
 • Διαφανές παράθυρο
 • Αυτόματος αναδευτήρας

 Τι μας αρέσει

 • Διάφανο παράθυρο για να ελέγχετε το φαγητό
 • Ο αυτόματος αναδευτήρας ανακατεύει το φαγητό
 • Οι προκαθορισμένες λειτουργίες διευκολύνουν το μαγείρεμα

Τι μας προβληματίζει

 • Δε διαθέτει εσωτερικό δίσκο για να στραγγίζει το φαγητό
 • Πιο ακριβό εν συγκρίσει με άλλα παρόμοια προϊόντα
Tefal

To καλύτερo air fryer μεγάλης χωρητικότητας σε προσιτή τιμή

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το air fryer Cosori Premium αποτελεί μια φριτέζα αέρος best seller της Amazon με χιλιάδες θετικές αξιολογήσεις.

Εμείς το ξεχωρίσαμε για το εντυπωσιακό compact design, τη μεγάλη χωρητικότητα και την προσιτή τιμή (100€).

Η χωρητικότητα XXL της φριτέζας είναι ιδανική για οικογένειες ώστε να μπορείτε να ετοιμάσετε μεγάλα γεύματα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε πολλές παρτίδες. Το καλάθι φριτέζας έχει χωρητικότητα 5.5 λίτρα – αρκετά μεγάλο για να φτιάξετε τέσσερις μερίδες τσιπς τη φορά. 

Μεγάλη χωρητικότητα σε μικρό μέγεθος. Ένα ακόμη ατού της φριτέζας αέρος Cosori είναι το compact, boxy design του. Το τετράγωνο σχέδιο του με διαστάσεις 32 x 30 εκ. δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στον πάγκο της κουζίνας σας.

Το σχέδιο του είναι τόσο ελκυστικό που θα γίνει η απόλυτα eye-catching συσκευή στην κουζίνα σας! Είναι διαθέσιμο σε 3 ματ χρώματα: μαύρο, λευκό και κόκκινο.

Είναι εξαιρετικά εύκολο και απλό στη χρήση του. Διαθέτει 11 προκαθορισμένα προγράμματα και πρόσθετες λειτουργίες, όπως η προθέρμανση και διατήρηση ζεστού. Επίσης σας προειδοποιεί όταν χρειάζεται να ανακινήσετε το φαγητό και όταν έχει ολοκληρωθεί το μαγέιρεμα. 

Διαθέτει 2 αποσπώμενα καλάθια τα οποία τοποθετούνται στο πλυντήριο πιάτων. Όταν ανοίγετε τον κάδο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η φριτέζα αέρος απενεργοποιείται αυτόματα για να συνεχίσει μόλις το συρτάρι επιστρέψει στη θέση του.

Ίσως σας φανεί κάπως ενοχλητικός ο ήχος προειδοποίησης για ανακίνηση του φαγητού. Ουσιαστικά ακούγεται ένα δυνατό μπιπ πέντε φορές. Τις πρώτες φορές που θα χρησιμοποιήσετε το air fryer, η συσκευή εκπέμπει μια μυρωδιά πλαστικού η οποία αργότερα εξαφανίζεται.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Χωρητικότητα: 5.5 λίτρα
Ισχύς: 1700 watt
Βάρος: 5.4kg
Διαστάσεις: 29.7 х 36.0 х 32 εκ. (Μ x Π x Υ)
Χαρακτηριστικά ασφαλείας: Αυτόματη παύση όταν βγάζετε το καλάθι
φριτέζας 
Προεπιλογές: 11 προεπιλογές

 Τι μας αρέσει

 • 11 προεπιλογές
 • πρόσθετες λειτουργίες: διατήρησης θερμότητας & προθέρμανσης
 • ηχητικές προειδοποιήσεις
 • ασφαλές για πλυντήριο πιάτων
 • ψηφιακή οθόνη αφής LED
 • πολύ εύχρηστο & απλό
 • δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο 
 • εντυπωσιακό design
 • σε 3 χρώματα
 • χωρίς BPA και χωρίς PFOA

Τι μας προβληματίζει

 • ο ήχος για ανακίνηση είναι κάπως ενοχλητικός
Cosori

Philips Essential Air Fryer XL

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Συμπεριλάβαμε τη Philips Essential Air Fryer XL σε αυτό τον οδηγό με τις καλύτερες φριτέζες αέρος παρόλο που δεν είναι μια μάρκα που μπορεί να συναγωνιστεί τη Ninja ή την Instant- μαγειρεύει όμως όμορφα τραγανά πιάτα χάρη στο σχεδιασμό «αστερία» που υπάρχει στο κάτω μέρος του καλαθιού και αυξάνει την κυκλοφορία του ζεστού αέρα με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια τραγανή κρούστα στο φαγητό ενώ εσωτερικά παραμένει τρυφερό. 

Είναι μια μεγάλη φριτέζα αέρος χωρητικότητας 6,2 λίτρων ιδανική για οικογένειες. Θα το βρείτε σε total black design με πορτοκαλί οθόνη LED.

Διαθέτει 7 προκαθορισμένες ρυθμίσεις για να μαγειρέψετε οτιδήποτε, από ψάρι και κοτόπουλο έως κατεψυγμένες λιχουδιές ή ακόμα και κέικ. Δε διαθέτει επιπρόσθετες λειτουργίες όπως διατήρηση θερμότητας.

Ουσιαστικά αυτές οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν το χρόνο και τη θερμοκρασία μαγειρέματος, τις οποίες μπορείτε να αλλάξετε και να δώσετε για παράδειγμα μια διαφορετική θερμοκρασία. Κάποιοι βρίσκουν αυτές τις ρυθμίσεις όχι και τόσο απαραίτητες.

Η υψηλότερη θερμοκρασία του Philips Essential Air Fryer XL είναι 400 ° F (200 ° C), η οποία είναι η χαμηλότερη από τις εναλλακτικές λύσεις  στο Ninja (που φτάνουν έως και 450 ° F).

Κατά τη ρύθμιση της θερμοκρασίας παρατηρήσαμε ότι ανεβαίνει μόνο σε βήματα των πέντε βαθμών, κάτι που είναι λίγο ενοχλητικό αν θέλετε να φτάσετε σε μια πολύ συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Διαθέτει ένδειξη ολοκλήρωσης διαδικασίας αλλά δεν έχει ηχητική προειδοποίηση που να σας ενημερώνει ότι το μαγείρεμα έχει ολοκληρωθεί.

Διαθέτει 2 αποσπώμενα καλάθια ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων. Λόγω του μεγέθους τους καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Είναι εύκολο και απλό στη χρήση του αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης. Μπορείτε όμως να ενημερωθείτε από βίντεο στο youtube. H εφαρμογή συνταγών NutriU δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Το βρήκαμε στο Amazon fr στα 110€, κατά 10€ πιο οικονομικό από το Amazon.de

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Χωρητικότητα: 6,5 λίτρα
 • Διαστάσεις: ( ΜxΠxΥ) 40.3 x 31.5 x 30.7  εκ.
 • Βάρος: 5,55  κ.

 Τι μας αρέσει

 • δημιουργεί ωραία, τραγανή κρούστα
 • μεγάλη χωρητικότητα καλαθιού
 • ποιοτικός σχεδιασμός
 • ψηφιακή οθόνη αφής LED
 • ασφαλές στο πλυντήριο πιάτων

Τι μας προβληματίζει

 • το συρτάρι είναι αρκετά βαρύ
 • δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης
Philips

Tο πιο οικονομικό Air Fryer

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με τη φριτέζα αέρoς Airy Fryer XXL της Ariete μαγειρέψτε εύκολα και γρήγορα χωρίς οσμές. Είναι εξαιρετικά απλή στη λειτουργία της, οικονομική και με όμορφο design.

Χάρη στο καλάθι XXL 5,5 λίτρων με το Airy Fryer XXL της Ariete, μπορείτε να μαγειρέψετε έως και 2,5 κιλά τηγανητές πατάτες με μία κίνηση αλλά και κροκέτες, ψάρι, κρέας και πολλά άλλα τόσο κατεψυγμένα όσο και φρέσκα χάρη στους 7 προκαθορισμένους τρόπους μαγειρέματος.

Η οθόνη αφής LCD έχει ρυθμιζόμενο χρονόμετρο έως 60 λεπτά. Μπορείτε να αλλάξετε τη θερμοκρασία από 80 βαθμούς σε 200 βαθμούς και να επιλέξετε ένα από τα 7 προκαθορισμένα προγράμματα.

Η φριτέζα μαγειρεύει χάρη στον αέρα υψηλής θερμοκρασίας, έως 200 °, ο οποίος κυκλοφορεί με τη μέγιστη ταχύτητα και στους 360 ° μέσα στο θάλαμο μαγειρέματος και εγγυάται ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας.

όταν προετοιμάζετε τηγανητά ψάρια ή κρέας, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τη μυρωδιά του τηγανητού, επειδή το μαγείρεμα στον αέρα του Airy Fryer XXL δεν απελευθερώνει τη μυρωδιά του καπνού που είναι χαρακτηριστική των φριτέζων λαδιού.

Συνιστάται να πλένετε το καλάθι στο χέρι καθώς κάποιοι καταναλωτές παραπονέθηκαν πως οι αντικολλητικές του ιδιότητες είχαν φθαρεί.

Μας αρέσει το οβάλ, ρετρό σχέδιο της χωρίς έντονες γωνίες και μπορείτε να τη βρείτε σε 3 χρωματικούς τόνους: μαύρο, λευκό και κόκκινο. Eπίσης είναι διαθέσιμο σε μικρότερα μοντέλα των 3.5 λίτρων & των 2 λίτρων.

Θα το βρείτε στα 78€ στο Amazon fr και στα 82€ στο Amazon de.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Χωρητικότητα: 5,5 λίτρα
 • Διαστάσεις: ( ΜxΠxΥ) 34 x 35 x 38  εκ.
 • Βάρος: 5,28 κιλά

 Τι μας αρέσει

 • οικονομική φριτέζα αέρος
 • ωραίο, ρετρό desgn
 • σε 3 χρώματα
 • δημιουργεί ωραία, τραγανή κρούστα
 • μεγάλη χωρητικότητα καλαθιού
 • ψηφιακή οθόνη αφής LED
 • διαθέσιμο σε μικρότερα μοντέλα

Τι μας προβληματίζει

 • συνιστάται το πλύσιμο στο χέρι για να προστατεύσετε τις αντικολλητικές του ιδιότητες
Philips
Διαβάστε ακόμη