Parathiro

Ο καλύτερος χειροκίνητος πολυκόφτης: 9 Top επιλογές

χειροκίνητος πολυκόφτης

Ο χειροκίνητος πολυκόφτης είναι απλός στη λειτουργία του και αρκετά πιο οικονομικός από ένα ηλεκτρικό Multi.

Μπορείτε εύκολα να κόψετε τα πάντα, από κρεμμύδια μέχρι μήλα και ξηρούς καρπούς, για να παρασκευάσετε σάλτσα, σούπες και smoothies. 

Ακολουθήστε & κάντε μας like👍

9 από τους καλύτερους χειροκίνητους πολυκόφτες

Οι ασύρματες συσκευές κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος—από ηλεκτρικές σκούπες μέχρι μπλέντερ, τα gadgets με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τις δουλειές του σπιτιού και κατά συνέπεια βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Ένας ασύρματος πολυκόπτης αποτελεί ένα must-have gadget για την κουζίνα σας που

 • καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο
 • και το κυριότερο λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Επομένως δεν έχετε να μαζεύετε καλώδια από τον πάγκο της κουζίνας σας αλλά ούτε και να ψάχνετε για πρίζα.
χωρίς ηλεκτρικο ρευμα

Μετά από έρευνα, την προσοχή μας τράβηξε  το τελευταίο προϊόν της KitchenAid, ο επαναφορτιζόμενος πολυκόφτης 5-cup ο οποίος διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία επαναφορτίζεται. Επιπλέον, ξεχωρίσαμε 8 πολυκόφτες οι οποίοι λειτουργούν χειροκίνητα: τραβώντας τη λαβή θέτετε σε κίνηση τις ανοξείδωτες λεπίδες ώστε να μπορέσετε να ψιλοκόψετε αλλά και να πολτοποιήσετε φρούτα και λαχανικά.

Ας δούμε αναλυτικά τις προδιαγραφές, τα προτερήματα αλλά και τις αδυναμίες που έχουν οι 9 καλύτεροι ασύρματοι πολυκόφτες που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Πίνακας Περιεχομένων

Επαναφορτιζόμενος πολυκόφτης KitchenAid

Ο καλύτερος χειροκίνητος πολυκόφτης KUHN RIKON 500ml

Μεγάλος χειροκίνητος πολυκόφτης WMF 900ml

Χειροκίνητος πολυκόφτης 5 δευτερολέπτων Tefal

Πολυλόφτης χειρός 750ml

 Οικονομικός πολυκόφτης χειρός

Ο καλύτερος μικρός χειροκίνητος πολυκόφτης

Ένας κόφτης λαχανικών best seller

Πολυκόπτης χειρός Προσφορά

Ο καλύτερος επαναφορτιζόμενος πολυκόφτης

KitchenAid

Στην κουζίνα των ονείρων μας, πάντα υπάρχει άφθονος χώρος, στην πραγματική όμως κουζίνα μας… δεν υπάρχει. Έτσι, οι ασύρματες συσκευές που μπορούν να φορτιστούν εκ των προτέρων και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε είναι εξαιρετικά πρακτικές.

Μια τέτοια συσκευή είναι ο επαναφορτιζόμενος πολυκόφτης της ΚitchenAid. Φορτίστε τον και χρησιμοποιήστε τον οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε για πρίζες!

Διαθέτει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 12V αρκετά ισχυρή για να ψιλοκόψετε από κρεμμύδια, ντομάτες μέχρι ξηρούς καρπούς. να πολτοποιείσετε φρούτα ή λαχανικά και να προετοιμάσετε σάλτσες και σούπες.

Η χωρητικότητα  του είναι 1,18 λίτρα και διαθέτει δυο ταχύτητες. Το μπολ είναι ψηλό με λαβή και είναι εξοπλισμένο με ένα στόμιο έκχυσης και μια οπή στο καπάκι για να προσθέσετε παχύρευστα υλικά όπως λάδι κατά την ανάμιξη χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξετε. Επιπλέον διαθέτει κουμπί στιγμιαίας λειτουργίας pulse/On.

Στη συσκευασία θα λάβετε επίσης μια ξεχωριστή λεπίδα χτυπήματος για σαντιγί και μαρέγκα την οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε μέσα στο μπολ όταν δεν χρησιμοποιείται. Όλα τα εξαρτήματα είναι ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων.

Η ενδεικτική λυχνία μπαταρίας στη βάση θα σας πει πότε χρειάζεται επαναφόρτιση και χρειάζονται μόλις 2 ώρες για να μεταβείτε από άδειο σε γεμάτο. 

 • Χωρητικότητα:1,18 λίτρα.
 • Διαστάσεις: 14 x 17 x 26.5cm H.
 • Καλώδιο επαναφόρτισης: 150cm.

Θα το βρείτε στο Amazon.de 134€

 

Τι μας αρέσει

 • ασύρματος πολυκόφτης
 • ισχυρή απόδοση
 • με επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου
 • δύο ρυθμίσεις ταχύτητας
 • μπολ με λαβή, στόμιο έκχυσης και οπή για να προσθέσετε υλικά χωρίς να το ανοίξετε
 • ενδεικτική λυχνία μπαταρίας
 • ασφαλές στο πλυντήριο

Τι μας προβληματίζει

 • δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη φόρτιση
 • πιο υψηλή τιμή
KitchenAid

Χειροκίνητος πολυκόφτης KUHN RIKON 500ml

Ο χειροκίνητος πολυκόφτης της εταιρίας Kuhn Rikon έχει χωρητικότητα 500ml, μπορεί δηλαδή να χωρέσει 2 φλιτζάνια, οπότε είναι αρκετά μεγάλο για να φτιάξετε σάλτσα ή να ψιλοκόψετε γρήγορα και εύκολα από κρεμμύδια και καρότα μέχρι ντομάτες και μανιτάρια. Υπάρχει και μεγαλύτερη έκδοση των 650ml.

Η λειτουργία του είναι απλή και εύκολη. Τοποθετήστε τα λαχανικά μέσα στο μπολ, κλείστε το καπάκι και τραβήξτε τη λαβή. Ο αντιολισθητικός δακτύλιος στο κάτω μέρος του μπολ το κρατάει σταθερό πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Χρησιμοποιήστε το άφοβα, οι λεπίδες του είναι τόσο αιχμηρές που μπορείτε να ψιλοκόψετε τα πάντα. Προσέξτε μόνο τα δάχτυλα σας την ώρα που το καθαρίζετε. Είναι πραγματικά σχεδόν τόσο αποδοτικό όσο ένας ηλεκτρικός πολυκόφτης.

Είναι μικρό και βολικό και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας. Αποτελεί επίσης την ιδανική λύση για να προετοιμάσετε συνταγές σε κάμπινγκ. 

Είναι ασφαλές στο πλυντήριο πιάτων εκτός από το καπάκι το οποίο θα πρέπει να το σκουπίσετε μόνο με ένα υγρό πανί.

Θα το βρείτε στο Amazon.it 36,94€

Τι μας αρέσει

 • 2 εξαιρετικά κοφτερές λεπίδες
 • εύκολο στη χρήση
 • εξαιρετικά αποδοτικό
 • με αντιολησθητικό δακτύλιο

Τι μας προβληματίζει

 • οι εξαιρετικά αιχμηρές λεπίδες πρέπει να χειρίζονται με προσοχή
KUHN RIKON

Χειροκίνητος πολυκόφτης 5 δευτερολέπτων Tefal

Ψιλοκόψτε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, προετοιμάστε τη δική σας σπιτική σάλτσα και πέστο με τον χειροκίνητο πολυκόφτη της Tefal. 

Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή gadget κουζίνας με τις περισσότερες πωλήσεις. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Θα το βρείτε σε προσφορά στο Amazon.de 14,41€

Tefal

Πολυλόφτης χειρός 750ml

Ο χειροκίνητος επεξεργαστής τροφίμων Zyliss Easy Pull ψιλοκόβει λαχανικά για να προετοιμάσετε το αγαπημένο σας φαγητό, πολτοποιεί φρούτα για να φτιάξετε smoothies. Διαθέτει πατενταρισμένες λεπίδες ελβετικού σχεδιασμού που τα βγάζουν πέρα ακόμη και με σκληρά συστατικά. 

Οι δύο ανοξείδωτες λεπίδες περιστρέφονται προς αντίθετες κατευθύνσεις, ενώ οι σταθεροί βραχίονες στο πάνω και στο κάτω μέρος σπρώχνουν τα συστατικά προς τις λεπίδες για γρηγορότερο και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Θα μείνετε ευχαριστημένοι με τον επεξεργαστή τροφίμων της Zyliss καθώς κόβει ομοιόμορφα αρκεί να μη βάλετε ολόκληρο για παράδειγμα το κρεμμύδι μέσα στον πολυκόφτη αλλά να το κόψετε πρώτα σε 2-3 μεγάλα κομμάτια.

Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Απλά τραβήξτε τη λαβή. Όσες περισσότερες φορές τραβάτε τη λαβή τόσο πιο λεπτά κόβει τα λαχανικά σας.

Η χωρητικότητα του είναι 750 ml και στη βάση του έχει αντιολισθητική σιλικόνη για να το κρατάει σταθερό οπότε δε γλιστράει.

Πλένεται στο πλυντήριο πιάτων εκτός το καπάκι το οποίο πρέπει να προσέξετε να μην πάρει νερό.

H Zyliss είναι μια ελβετική εταιρία με πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή εργαλείων κουζίνας, gadgets και μαγειρικών σκευών υψηλής ποιότητας για καθημερινή χρήση. Είναι η αγαπημένη μάρκα η οποία προτιμάται τόσο από επαγγελματίες chef όσο και από ερασιτέχνες μάγειρες. 

Θα το βρείτε

Τι μας αρέσει

 • κόβει ομοιόμορφα
 • αιχμηρές, οδοντωτές λεπίδες
 • εργονομική λαβή 

Τι μας προβληματίζει

 • προσοχή στις αιχμηρές λεπίδες
Zyliss

Μεγάλος χειροκίνητος πολυκόφτης WMF 900ml

Ο πολυκόφτης χειρός της WMF με χωρητικότητα 900ml είναι πολύ μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα Multi του είδους του. 

Τραβήξτε την άνετη, εργονομική λαβή και θέστε σε κίνηση τις ανοξείδωτες λεπίδες οι οποίες κάνουν επτά πλήρεις στροφές ανά τράβηγμα της λαβής.

Με αντιολισθητική βάση από καουτσούκ για σταθερότητα ο πολυκόπτης WMF αποτελεί ένα βολικό και πρακτικό gadget για την κουζίνα σας. Στη συσκευασία θα βρείτε ένα προστατευτικό κάλυμα για τις λεπίδες όταν δε χρησιμοποιούνται.

Ύψος: 14,8 εκ    Διάμετρος: 13.7 εκ

Θα το βρείτε στο Amazon.de 31,25€

Τι μας αρέσει

 • αιχμηρές λεπίδες
 • μεγάλη χωρητικότητα 900ml
 • διαθέτει προστατευτικό κάλυμμα για τις λεπίδες
 • αντιολησθητική βάση

Τι μας προβληματίζει

 • δεν εντοπίσαμε κάποια αδυναμία
WMF

Οικονομικός χειροκίνητος πολυκόφτης

Zyliss Zick Zick

Ο χειροκίνητος πολυκόφτης λαχανικών Zick-Zick Classic από τη Zyliss είναι οικονομικός και λειτουργεί περίφημα με πιο σκληρά λαχανικά όπως κρεμμύδια, καρότα, ξηρούς καρπούς ακόμη και με μανιτάρια ή ντομάτες, δυσκολεύεται αρκετά όμως με πιο μαλακά υλικά όπως μαϊντανό και πιπεριές.

Πιέζοντας το πάνω μέρος της συσκευής σπρώχνετε τις λεπίδες οι οποίες περιστρέφονται ελαφρώς για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Οι λεπίδες είναι σε σχήμα ζιγκ ζαγκ για να εξασφαλίζουν καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ασφαλές στη χρήση του καθώς οι λεπίδες είναι καλυμμένες τριγύρω με πλαστικό όταν είναι σε χρήση.

Μπορείτε να κόψετε τα λαχανικά απευθείας πάνω στο ξύλο κοπής ή μέσα στο κύπελλο το οποίο συμπεριλαμβάνεται. Το κύπελλο φέρει και ένα καπάκι και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα μικρό μπολάκι. Να έχετε φυσικά υπόψη σας ότι είναι μικρής χωρητικότητας. 

Θα το βρείτε στο Amazon.fr 17,99

Τι μας αρέσει

 • οικονομικός πολυκόφτης
 • συμπαγής

Τι μας προβληματίζει

 • δυσκολεύεται με μαλακά λαχανικά όπως μαϊντανό & πιπεριές
Zyliss Zick Zick

Ο καλύτερος μικρός χειροκίνητος πολυκόφτης

OXO Good Grips Chopper

Αυτός ο μικρός πολυκόφτης της Oxo είναι ιδανικός για μικρές ποιότητες λαχανικών. Διαθέτει κοφτερή λεπίδα από ανοξείδωτο ατσάλι σχήματος Ζ που περιστρέφεται με κάθε πάτημα του κουμπιού. 

Είναι άνετο και εύκολο στη χρήση του. Απλά τοποθετήστε τα λαχανικά στο μπολ, στη συνέχεια πατήστε το κουμπί για να ξεκινήσετε τον τεμαχισμό. Καθώς πιέζετε το έμβολο ξανά και ξανά, η λεπίδα περιστρέφεται και μετατοπίζεται μερικές μοίρες. Δε χρειάζεται μεγάλη δύναμη, επειδή το ελατήριο περιστροφής είναι μαλακό.

Το διαφανές μπολ έχει δείκτες μέτρησης και ένα καπάκι ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε τα προ-τεμαχισμένα υλικά σας στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούν, χωρίς να απαιτούνται επιπλέον δοχεία. Όλα τα εξαρτήματα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. 

Μην περιμένετε να έχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Κάποια κομμάτια θα είναι πιο μεγάλα και άλλα πιο μικρά κομμένα και αυτό συμβαίνει γιατί καθώς η λεπίδα περιστρέφεται, μερικές φορές τα συστατικά τεμαχίζονται στο ίδιο μέρος, με αποτέλεσμα οι κοπές να είναι λιγότερο ομοιόμορφες .

Αυτός ο πολυκόφτης χρησιμοποιείται πάνω σε ξύλο κοπής, έτσι καθώς τεμαχίζονται τα λαχανικά είναι πιθανό να πετάγονται κάποια κομμάτια δεξιά και αριστερά τα οποία πρέπει να μαζέψετε. Έχετε τη δυνατότητα 

Τι μας αρέσει

 • βολικό
 • το μπολ περιλαμβάνει δείκτες μέτρησης
 • περιλαμβάνεται καπάκι αποθήκευσης

Τι μας προβληματίζει

 • δεν κόβει ομοιόμορφα
Oxo

Ένας κόφτης λαχανικών best seller

Ο κόφτης λαχανικών της Fullstar είναι ένα προϊόν Best seller με τις περισσότερες πωλήσεις  στο Amazon. Λειτουργεί διαφορετικά από τους υπόλοιπους πολυκόφτες που αναφέραμε έως τώρα σε αυτό τον οδηγό αγοράς, αλλά είναι εξίσου απλός και εύκολος στη χρήση του!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη λεπίδα που θέλετε και να την ασφαλίσετε, έπειτα τοποθετήστε το κρεμμύδι, το καρότο και ότι άλλο θέλετε να κόψετε πάνω στη λεπίδα, πιέστε το καπάκι και τα λαχανικά κόβονται απευθείας μέσα στο μπολ.

Αυτός ο κόπτης είναι εξοπλισμένος με τέσσερις διαφορετικές, εναλλάξιμες λεπίδες, οπότε έχετε την ευελιξία να κόψετε τα λαχανικά σε κύβους μικρού ή μεσαίου μεγέθους και σε φέτες

Το μπολ είναι κατασκευασμένο από πλαστικό χωρίς BPA χωρητικότητας 1,2 λίτρων και πλένεται στο πλυντήριο πιάτων μαζί με τις ανοξείδωτες λεπίδες ή μπορείτε να το καθαρίσετε με τις βούρτσες καθαρισμού τις οποίες θα λάβετε μαζί με τον κόπτη.

Βέβαια αν αποφασίσετε να καθαρίσετε το καπάκι τεμαχισμού με τις βούρτσες, να ξέρετε πως είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Αυτή η συσκευή έχει το πλεονέκτημα ότι κόβει τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια, χωρίς να χρειάζεστε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν είναι κατάλληλη όμως για να τεμαχίσετε μαλακά λαχανικά και φρούτα όπως μαϊντανοί και ώριμες ντομάτες.

Καλό είναι να έχετε κατά νου ότι δεν μπορείτε να φορτώσετε τα υλικά όλα μαζί όπως κάνετε σε ένα ηλεκτρικό Multi αλλά θα πρέπει να τα τοποθετείτε ένα-ένα αφού πρώτα τα κόψετε σε μικρότερα κομμάτια

Διαθέσιμος σε 3 χρώματα. Μήκος: 27cm x ύψος 12cm x πλάτος 11cm. 

 

Τι μας αρέσει

 • μεγάλη χωρητικότητα
 • εύκολος χειρισμός
 • αιχμηρές λεπίδες
 • πολλά εξαρτήματα: 4 λεπίδες & 2 βούρτσες καθαρισμού

Τι μας προβληματίζει

 • δεν λειτουργεί καλά με πολύ μαλακά τρόφιμα
fullstar

Πολυκόπτης χειρός Προσφορά

Θα το βρείτε στο Amazon.it 9,99€

Lagostina
Διαβάστε ακόμη