Parathiro

Κάνε το σπίτι σου παράδεισο για τη γάτα σου.

5 τρόποι για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε χώρο κατάλληλο να φιλοξενήσει τη γάτα σας

Προετοιμάστε το χώρο σας για να υποδεχτείτε τη γάτα στο σπίτι σας. Τα περισσότερα σπίτια δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένα και δεν αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να ζήσει μια γάτα. Χρειάζεται να γίνουν κάποιες χωροταξικές αλλαγές που θα εξυπηρετούν τόσο τον ιδιοκτήτη-εσάς δηλαδή- όσο και το αξιολάτρευτο ζωάκι σας.

Οι αλλαγές που θα κάνετε θα πρέπει να εξυπηρετούν τις ειδικές ανάγκες που έχει το ζωάκι σας. Για παράδειγμα, αποφύγετε να τοποθετήσετε ένα ονυχοδρόμιο δίπλα στη βιβλιοθήκη επειδή έτσι ταιριάζει χρωματικά.

Τα κριτήρια πρέπει να είναι διαφορετικά, πρέπει οι αλλαγές που κάνετε να είναι αποτέλεσμα παρατήρησης της συμπεριφοράς της γάτας σας. Εντοπίστε σε ποιο σημείο ή σε ποιο έπιπλο της αρέσει να ξύνει τα νύχια της και εκεί ακριβώς τοποθετήστε το ονυχοδρομίο. Με τον τρόπο αυτό και η γάτα σας αλλά και εσείς προσωπικά θα είστε ευτυχισμένοι.

Τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζετε;

  1. Οι γάτες είναι αξιολάτρευτα ζώα γεμάτα ενέργεια και διάθεση για παιχνίδι. Λατρεύουν να σκαρφαλώνουν και να παρατηρούν τον κόσμο από ψηλά. Δημιουργήστε όμορφες γωνιές μέσα στο σπίτι σας και «κάντε τη γάτα σας να νιώσει σαν το σπίτι της». Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα γατόδεντρο ή να τοποθετήσετε ράφια σε ψηλά σημεία του σπιτιού σας.

Το γατόδεντρο είναι ένας ασφαλές χώρος με διάφορα επίπεδα και πολλές προκλήσεις που κρατάν τη γάτα σας απασχολημένη. Συνήθως αποτελείται από κορμούς πάνω στους οποίους σκαρφαλώνει, από σχοινιά, πομ πομ για να παίζει, από αιώρα, ένα σπιτάκι και κρεβατάκι. Έχει αρκετές εξέδρες αναλόγως το ύψος του και είναι σταθερό, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να αναποδογυρίσει. Θα τα βρείτε σε διάφορες διαστάσεις και χρώματα που ταιριάζουν στο χώρο σας.

  1. Δημιουργήστε μια «μυστική» κρυψώνα όπου εκεί θα μπορεί να κρύβεται και να ησυχάζει για όσο της αρέσει. Οι γάτες αρέσκονται να απομονώνονται, δημιουργήσετε ένα όμορφο και ασφαλές χώρο, φτιάξτε το ησυχαστήριο τους και δώστε της την ευκαιρία να μένει μακριά από τα βλέμματα, οπότε εκείνη το επιθυμεί.
  2. Κρατήστε το χώρο καθαρό χωρίς άσχημες οσμές. Επειδή οι γάτες λατρεύουν την καθαριότητα, δεν τους αρέσει καθόλου να βρίσκεται η αμμολεκάνη δίπλα στο μπολάκι με το φαγητό.
  3. Ένα ονυχοδρόμιο είναι απαραίτητο και πολύ χρήσιμο ώστε να μπορεί η γάτα σας να έχει ένα χώρο για να ξύνει τα νύχια της χωρίς να προκαλεί ζημιές σε καναπέδες και άλλα έπιπλα.
  4. Ικανοποιήσετε την παιχνιδιάρικη τους διάθεση εμπλουτίζοντας το σπίτι σας με διάφορα παιχνίδια. Δώστε τους προκλήσεις ώστε να ασχολούνται και να εκτονώνονται. Ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού είναι περιορισμένος και αυτό κατά συνέπεια στερεί στη γάτα σας την ελευθερία και την άνεση να τρέξει. Δώστε τους παιχνίδια με τα οποία μπορούν να γυμναστούν , να τεντωθούν, να τρέξουν όσο το επιτρέπει ο χώρος σας. Παίζοντας, κυνηγώντας και εξερευνώντας καινούρια παιχνίδια τα κρατάτε σε εγρήγορση και αποτρέπεται συναισθήματα ανίας και βαρεμάρας που μπορεί να τα κατακλύσουν κλεισμένα σε τέσσερις τοίχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *